werkwijze

Wat kunt u tijdens een orthomanueel consult verwachten?

Tijdens het eerste consult (of nieuwe klacht) wordt middels vragen en uitgebreid orthomaneel onderzoek een werkdiagnose gesteld. Bij sportblessures vind zo nodig een eenvoudige loopanalyse plaats. Naar aanleiding hiervan zal ik met u bespreken welke behandeling voor u het best is. Ook kan dan een inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat naar verwachting nodig is. Soms is het nodig aanvullende onderzoeken te verrichten (röntgenfoto , echo bijvoorbeeld) of meer medische gegevens op te vragen.

Meestal vind dan ook al een eerste behandeling plaats. Indien een andere behandeling nodig is zal ik dat met u bespreken.

Hoofdbestanddeel van de behandeling is het mobiliseren (losmaken) van gewrichten, zodat de beweeglijkheid en stand van de gewrichten weer optimaal wordt. Vaak worden oefeningen voorgeschreven die u thuis dient uit te voeren. Soms wordt een brace of tapebehandeling geadviseerd.  Ook kan een injectie tot de mogelijkheden behoren. Ook wordt u begeleid in het traject naar meer belasting (in dagelijks leven, werk of sport).

Behandelingen vinden meestal plaats met tussenpozen van een tot twee weken.

Behandelingen zijn niet pijnlijk, soms alleen wat gevoelig. Er kan wel eens een (lichte) reactie na de behandeling ontstaan. Dit zal met u tijdens het consult worden besproken.