kostenvergoeding

De kosten orthomanueel / musculoskeletaal bedragen (2018 – 2019):

  • eerste consult(*)  € 120,=
  • herhalingsconsult € 85,=
  • telefonisch consult € 43,=

(*) Eerste consult is ook van toepassing bij een nieuwe klacht of probleem bij bekende patiënt en bij behandeling / consultatie na meer dan een jaar onderbreking van behandeling.

Er dient contant worden voldaan, bij voorkeur door pinnen. Omdat de behandeling valt onder de dekking van de aanvullende verzekering dient u de kosten van het consult eerst zelf voor te schieten.

U krijgt een factuur mee. Deze kunt u naar uw zorgverzekeraar sturen.

De vergoeding hangt af van de verzekeraar en welk pakket men heeft afgesloten. In uw polisvoorwaarden kunt u nalezen welke vergoeding voor u van toepassing is. Musculoskeletale geneeskunde valt met betrekking tot de vergoeding bij de meeste verzekeraars onder “alternatieve geneeswijzen” , “alternatieve behandelingen” en bij enkele onder “alternatieve bewegingstherapie” (IZZ) of “beweegzorg” (dit laatste bij UMC ,VGZ , Unive).

Voor een overzicht van de vergoedingenlijst zie Vergoedingen_MSK_arts_2019_2 . Voor exacte voorwaarden dient u uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Een verwijzing door een (huis)arts of medisch specialist is niet nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Denk eraan dat u een geldig legitimatiebewijs en/of zorgpas meeneemt.

Annulering van een afspraak dient minimaal 48 uur tevoren plaats te vinden. Zo niet dan wordt het consult in rekening gebracht.